EN
19.12. 2017

Kotimaailma tarjoaa kalustettuja asuntoja yritys- ja yksityisasiakkaille



Kotimaailma tarjoaa kalustettuja asuntoja viidessätoista kaupungissa sekä yksityisille ihmisille että yrityksille. Asunnot sijaitsevat Turun, Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Helsingin, Oulun, Vaasan, Kuopion, Rovaniemen, Naantalin, Raision, Kemi-Tornion, Raahen, Espoon ja Joensuun keskustan alueilla. Ensi vuonna toiminta laajenee uusiin kaupunkeihin.

Kotimaailman hallinnon toimipisteessä Werstaassa työskentelevät Aaro Simell ja Saara Mustonen. Simell myös omistaa Kotimaailma-ketjun yhdessä Vesa Kauppilan kanssa. Simell toimi Kotimaailma-yrittäjänä Turussa viime kevääseen asti, kunnes omistajanmuutosten myötä Simell ja Kauppila tulivat yrityksen omistajiksi ja lähtivät kehittämään liiketoimintaa eteenpäin.

Kotimaailman asuntoja vuokrataan moneen tarpeeseen aina yhdestä päivästä kuukausiksi ja jopa vuosiksi.

– Asuntojamme vuokraavat esimerkiksi perheet, jotka ovat lomamatkalla ja tarvitsevat enemmän tilaa kuin mitä hotellihuone tarjoaa. Moni arvostaa asunnon omaa saunaa ja mahdollisuutta valmistaa itse ruokansa, Aaro Simell kertoo.

Asuntoja on tarjolla myös pidempiaikaiseen tarpeeseen, ja moni hyödyntääkin Kotimaailman palveluja, kun omassa kodissa on käynnissä remontti. Vuokraus sisältää viihtyisän kalustetun asunnon lisäksi kotivakuutuksen, liina- ja vuodevaatteet, loppusiivouksen sekä vesi- ja sähkömaksut.

– Turun seudulle tulee paljon työntekijöitä myös ulkomailta. Esimerkiksi moni telakalle töihin tuleva majoittuu Kotimaailman asunnoissa. Alueen teollisuuden kasvu näkyy myös meillä, kertoo Simell.

Kotimaailman toimisto muutti Werstaaseen syyskuun alussa. Neuvottelutilat ja hiljaiset huoneet ovat viikoittain käytössä, ja yritys on myös hyödyntänyt Werstaan tiloja koko ketjun yhteisen tapahtuman järjestämiseen.

– Ennen Kotimaailmaa olin ollut vuosia töissä DataCityssä, joten alue oli tuttu ennalta. Kun etsimme toimistoa, Werstaassa sattui olemaan sopivan kokoinen huone vapaana. Tartuimme tilaisuuteen, ja olemme viihtyneet täällä hyvin alusta lähtien. Oli hauska huomata, että täällä toimii yrityksiä joiden kanssa olemme jo olleet yhteistyössä, Simell jatkaa.

Kotimaailma on ainut valtakunnallinen ketju, joka toimii kalustettujen asuntojen tarjoajana. Yritykselle tärkeimpiä asioita ovat palvelun joustavuus ja asiakaslähtöisyys.

– Jokaisessa toimipisteessä on oma yrittäjä, mikä mahdollistaa nopean palvelun ja joustavat ratkaisut. Pystymme reagoimaan ketterästi muuttuviin majoitustarpeisiin, Simell päättää.