Kirjaudu sisään
Unohditko salasanan?

Leena Puodinketo vastaa Werstaan asiakkuuksista ja toiminnan kehittämisestä.

29.04.
2020
29.04.2020

Uuden edessä

Werstaan historiassa käännettiin vuonna 2019 uusi sivu, jonka myötä yhteisöllisistä työtiloista pääsivät nauttimaan myös keskisuuret ja suuret toimijat, kuten Metsähallitus ja Gos Consulting. Myös tänä keväänä Werstaassa ollaan uuden edessä, sillä tyypillisesti ylöspäin joustavat tilat joustavat tarpeen vaatiessa myös alaspäin ja helpottavat siten koronasta kärsivien yritysten tilannetta.

Vuoden 2019 aikana Werstaaseen saatiin 57 uutta asiakasta, jonka lisäksi kymmenille vanhoille jäsenille tehtiin muuttuneista tilatarpeista johtuneita siirtoja tiloista toisiin tai vuokrattiin lisätilaa. Menneen vuoden positiivisesta vireestä kertoo se, että valtaosassa muutoksia syynä oli kasvanut tilantarve.

– Vuosi 2019 oli Werstaalle kuin lämmin halaus: täynnä hyvää energiaa ja kohtaamisia. Tämä kevät on sen sijaan siirtänyt Werstaan toisenlaiseen todellisuuteen. Tapahtumat on laitettu tauolle ja osa Werstaan jäsenistä on joutunut tuntemaan koronan talousvaikutukset nahoissaan, kertoo Werstaan vuokrauksesta ja kehittämisestä vastaava Teknologiakiinteistöjen palvelupäällikkö Leena Puodinketo.

Haastavassa tilanteessa Werstaan jäseniä helpottaa paitsi lyhyt irtisanomisaika myös mahdollisuus muuttaa jäsenyystyyppiä edullisemmaksi. Ja niin yllättävältä kuin se saattaa kuulostaakin, osa yrityksistä tarvitsee uusia tiloja tässäkin tilanteessa.

Tarve joustaville työtiloille, satunnaisesti käytettäville neuvotteluhuoneille ja uskottavalle postiosoitteelle pysyy ennallaan tai jopa kasvaa.

– Olemme muutamien Werstaan asiakkaiden kanssa miettineet, kannattaako heidän irtisanoa sopimuksensa vai olisiko heidän järkevämpää vaihtaa jäsenyystyyppiään edullisemmaksi. Kovinkaan paljoa tiloja ei kuitenkaan ole vapautunut ja monet irtisanomiseen päätyneistäkin ovat kertoneet halustaan jatkaa työskentelyä Werstaassa taas syksyllä. Myös uusia tulijoita on riittänyt jonkin verran, joten vapautuneet tilat ovat mahdollistaneet vaihtuvuutta. Tyhjät huoneet ovat myös tuoneet joustavuutta huonetyyppien vaihtoon ja valintaan.

Koronaviruksen opetettua ihmiset työskentelemään kotoa käsin, ei tulevaisuudessa tarvita toimistoja enää lainkaan, vai mitä Leena?

– Ihan tuohon en usko, eikä tilojen kysyntäkään siihen viittaa. On kuitenkin totta, että työtavat muuttuvat ja jatkossa tilaa tarvitaan varmasti vähemmän. Werstaan kannalta se saattaa tarkoittaa jopa kysynnän lisääntymistä, sillä Werstaan tilat ovat melko pieniä tai enintään keskisuuria. Tarve joustaville työtiloille, satunnaisesti käytettäville neuvotteluhuoneille ja uskottavalle postiosoitteelle pysyy ennallaan tai jopa kasvaa, Leena päättää.